3950 лева бяха събрани по време на Благотворителния турнир на малки врати, който се проведе на стадион "Металик" в Сопот. Сумата ще бъде дарена за лечението на Венцислав Робев от Карлово.

Турнирът бе организиран от Сините Сопот и в него взеха участие Фен клубове на Левски от цялата страна.

„Хиляди благодарности на гостите на турнира, талисмана на отбора "Лъвчето –Левски, представители от ръководството на ПФК "Левски", ветерани на клуба. Без Вас това нямаше да се случи, Вие дарявате надежда. Днес усетихме положителната енергия на всички вас!  Бъдете живи, здрави и благословени. Хиляди благодарности и на всички приятели”, написа приятелката на Венци – Катерина.

Припомняме, че състоянието на 40-годишния мъж прогресивно се влошава. В края на месец юли се наложи той да замине спешно за Истанбул с линейка, осигурена от клиниката там. Лекарите са установили, че очното налягане е изключително високо, с кръвоизливи в очите.

Освен това основното му автоимунно заболяване "системна склеродермия" за жалост прогресира и медикаментите не действат, както се очаква. Венци е отключил и редица други заболявания като пулмонална белодробна хипертония, което води до затруднено дишане и едва не се е наложила трансплантация на бял дроб, глаукома, причинила почти пълна слепота, имунен дефицит и Синдром на Рейно, довел до нарушаване на оросяването на крайниците. Всичко това причинява ежедневни болки и страдания на младия мъж.

„Вече няма място, което основното заболяването да не е засегнало. Тъй като всяко едно заболяване има своето скъпоструващо лечение и след опити сами да се справим финансово, се наложи август миналата година да започнем и кампания за набиране на средства. За жалост, средствата са крайно недостатъчни за предстоящите операция, лекарства и манипулации. Офертата на лекарите е 15 хиляди евро за изследвания, операцията на очите, медикаменти и болничен престой. В момента по банковата сметка имаме 2 хиляди лева, които в този етап от лечението не ни стигат”, разказа преди дни Катерина.

Всеки би могъл да дари средства за лечението на Венци чрез следната банкова сметка:

Postbank

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG38 BPBI 7930 4035 5165 01

Титуляр: Венцислав Атанасов Робев

PayPal: health_ventsi@abv.bg

https://volontime.com/donation-campaigns/123