Кристиано Роналдо отново облече екипа на Манчестър Юнайтед. Това се случи 12 години, след като португалецът напусна “Олд Трафорд”, където още в началото на кариерата си спечели на практика всичко. Със сигурност преминаването на CR7 при “червените дяволи” би изкушило да използват кредити за игри от своя sezam bonus за всеки мач във Висшата лига, в който той участва. Дали за победа на Ман Юнайтед, дали за това, че Кристиано неизменно ще вкара или за висока резултатност - опциите не са малко. Факт е, че трансферът му от Ювентус е на път да размести пластовете в английското първенство. 

Всъщност, ефектът на тази сделка може да се сравни само с магнитуда, който възпроизведе преминаването на Лионел Меси в ПСЖ. Тези, които недолюбват португалеца, твърдят, че той е предприел този ход, само за да отнеме на Лео челните заглавия в медиите. Но пък трансферът на Роналдо действително може да окаже много по-сериозно влияние върху първенството, в което той ще играе, в сравнение с лигата, в която ще се подвизава аржентинецът. С Меси или без него, ПСЖ е големият фаворит във Франция. Но в Англия завръщането на португалската машина може да превърне Манчестър Юнайтед от претендент, на който все не му достига нещо, в основен фаворит за титлата. 

“Шумните съседи” все още имат най-големи шансове

Това, че Кристиано отново е на “Олд Трафорд”, не превръща автоматично “червените дяволи” в кандидат №1 за титлата. “Шумните съседи” от другата част на Манчестър все още разполагат с най-сериозните аргументи като класа и широчина на състава, както и в лицето на мениджъра. А това че Пеп Гуардиола е няколко класи над Оле-Гунар Солскяр, за момента трудно може бъде опровергано. Може би и норвежецът ще достигне до тези висоти в професията и именно Роналдо ще му помогне. Но през миналия сезон в Италия видяхме, че дори португалският супермен не беше достатъчен на Ювентус, за да запази върха, когато начело на “Старата госпожа” беше дебютантът на треньорското поприще Андреа Пирло, а на скамейката на Интер седеше вече доказан корифей и шампион като Антонио Конте. 

А и Манчестър Сити далеч не е единственият отбор, който има апетити към първото място във Висшата лига. “Гражданите” си остават главният фаворит и след пристигането на Кристиано Роналдо. Но освен това сред претендентите за титлата трябва задължително да бъдат поставени Ливърпул и Челси. Поне на старта на кампанията трудно някой може да си позволи да отпише “червените” на Клоп или пък носителя на трофея в Шампионската лига. Да, тези отбори имаха периоди, в които мечтаеха и през миналия сезон, преди да изостанат решително от Ман Сити, което поставя под въпрос шансовете им да се изкачат до върха. 

Но това, което завръщането на Кристиано в Манчестър Юнайтед се очаква да донесе на английския футбол, е да направи много по-оспорвана борбата за първото място. В последните два сезона интригата в битката за титлата се изпаряваше много преди края на първенството. Факторът CR7 обещава трилърът да бъде налице възможно най-дълго, ако не и до последните секунди.