Инфлуенсърката, екс участничка в "Сървайвър" и фитнес модел Янита Янчева се похвали с ново постижение. Тя съобщи, че е успяла да постави три български национални рекорда по свободно гмуркане. Става дума с а дисциплините FIM 30m CTW 34 m и CTWB 31m.

"Винаги съм вярвала, че стига да поставиш правилна цел, нищо не може да те спре да я постигнеш! Това не беше лесен успех, следствие е от много тренировки, много труд и решителност. Преодолях страха си от тъмнината и дълбините на океана и това разкри гледки, неповторими и незабравими! Подводният свят е толкова величествен и красив, чувствам че преоткрих нов, много по-голям свят!", пише Янчева в личния си профил в социалните мрежи. 

Сървайръвката не пропусна да благодари на своя любим Тави Кастро, както и на треньора си. 

Янита е една от най-известните българки в "Инстаграм" с над 2 млн. последователи. Тя успява да съчетае кариерното си развитие със създаването на семейство - има и дъщеричка Авиа. 

Вижте какво още написа за новото постижение Янита: 

"Задържането на дъха ви и Гмуркането под водата може да изглежда като странно и опасно нещо. Вашето тяло, обаче, е доста невероятно, с набор от функции, по които органите ви взаимодействат в различни ситуации, и когато се гмуркаме свободно, започваме съзнателно и несъзнателно да си играем с тези функции. Не забравяйте, че ние сме създадени във вода, в утробата на майките ни.

Нашето тяло има способности, които ние забравяме да използваме… Човешкото тяло е невероятно. Постоянно съм във възторг от това, колко издръжливи са телата ни и как можем да се адаптираме към нови ситуации.
Що се отнася до свободното гмуркане, всъщност имаме специфични рефлекси за гмуркане на делфини, тюлени, видри, китове и мускатни плъхове - генетично кодирани в нас .

Свободното гмуркане ме накара да обърна внимание на мислите си и да развия по-силен вътрешен глас, който да ми помогне да се саморегулирам и да се отпусна, казвайки си: „Можеш да направиш това. Всичко е наред. Имаш достатъчно кислород, за да направиш това гмуркане. И знаете ли какво? Направих гмуркането.!!

Дори сега този опит и споменът за това, че успях да се успокоя в една изключително различна среда, ми помогнаха да овладея и да управлявам тревожните мисли в стресови ситуации в ежедневието ми !"