Първа победа в своята група записа Рилски спортист в турнира ФИБА Европа Къп. Момчетата на Людмил Хаджисотиров спечелиха срещу украинския Киев Баскет с 96:80. Разковничето за успеха се оказа последната четвърт, в която носителят на efbet Купа на България показа страхотен отборен дух и желание за победа.

Баскетболистите на Рилски спортист започнаха леко припряно мача и това позволи на гостите да поведат с 4-10. Добри изяви на Брендън Браун и Трей Портър обаче доведоха до изравняване и самоковци дори успяха да поведат в края на първата четвърт. Още в началото на втория период украинците заличиха изоставането си, след което последва размяна на точки от страна на двата тима. Все пак играчите на Людмил Хаджисотиров демонстрираха по- добра концентрация и след нови добри отигравания на Брендън Браун и Деян Карамфилов българският тим се оттегли на почивката с аванс при 51:46.

С първите секунди на третата част гостите затегнаха защитата, а това доведе и до серия от 8- 0 в полза на украинците. Играчите на самоковци обаче отново наваксаха и след пълен обрат в последната четвърт, спечелиха първи успех в надпреварата.

Страхотен мач за победителите изигра Брендън Браун, който завърши мача с 27 точки. 16 наниза Ей Джей Хес, 14 Деян Карамфилов, а Алекс Симеонов вкара 11. Трей Портър отново се отчете с дабъл- дабъл от 17 точки и 10 борби.