Суперзвездата в поп музиката Риана ще бъде главен изпълнител в шоуто на полувремето на най-гледаното спортно събитие в Съединените щати - Супербоул, обяви самата тя в Туитър.

Двубоят за титлата в Националната футболна лига (НФЛ) ще бъде проведен в Аризона през февруари. Риана отказа първата покана на Лигата през 2019 в знак на съпричастност с бившия куотърбек Колин Кепърник, който даде начало на колениченето преди спортни събития в знак на протест срещу проявите на расова дискриминация в САЩ.

Шоуто на полувремето е изключително апетитно за музикалните изпълнители, тъй като самият мач е наблюдаван от над 120 милиона души. През миналата година то бе изнесено от рапърите Д-р Дре, Снууп Дог, Еминем, Мери Джей Блайдж и Кендрик Ламар, които дори спечелиха награда "Еми" за 14-минутния спектакъл.

"Риана е великолепна певица, която бързо се превърна в икона", казва директорът на музикалното звено в НФЛ Сет Дудовски.

Джей-Зи, чието студио "Рок Нейшън" ще помага за организацията и изпълнението на шоуто, нарече Риана "скромно момиче, което надхвърля очакванията с всяка една стъпка в кариерата си".

"Тя е човек, роден в малкия остров Барбадос, но превърнал се в един от най-разпознаваемите артисти за всички времена. Тя постигна всичко сама както в бизнеса, така и в сферата на забавленията", добавя той.