Новак Джокович продължава да подобрява рекорди макар и на 36 години. Световният номер 1 победи снощи италианеца Яник Синер на финалния Мастърс Нито в Торино на 8-те най-добри. 

Успехът на Джокович беше исторически по няколко причини. Той стана най-успешният тенисист на финалния Мастърс, след като вече има 7 титли от него и мина Роджър Федерер, който остана с 6. 

Освен това Ноле стана и най-възрастният тенисист, който печели титлата от финалния турнир. 

Яник Синер също записа името си в историята, а той стана първият италианец, който играе финал на турнира на 8-те най-добри. Освен всичко друго финалът се игра в италианския град Торино и Синер получи страхотна подкрепа. 

От днес Джокович е номер 1 в класацията за рекордните общо 400 седмици в рекордните 13 различни години и е завършил като номер 1 в края на годината рекордните осем пъти.

Ноле има и общо 24 титли от Големия шлем повече от всеки един друг тенисист. 

Титлата вчера беше под номер 98 за Ноле, който догодина ще гони още половин дузина рекорди - 100 титли в кариерата си и Голям шлем в една календарна година и олимпийска титла.

Всъщност в кариерата си Джокович не е печелил само две важни титли - олимпийската титла и отборното смесено първенство Хопман къп. 

Голямата му цел обаче е Голям шлем в една календарна година, нещо което му отбягна два пъти включително и през тази година. Джокович загуби от Алкарас финала на Уимбълдън и това го спря да спечели четирите най-ценни трофея в тениса в една година.