Отборът на Реал Мадрид отвърна на удара и спечели с 3:1 над Барселона, след като губеше с 0:1, в среща от деветия кръг на Примера, играна на „Сантиаго Бернабеу“. Неймар (4) изведе „лос кулес“ напред, но попадения на Кристиано Роналдо (35 – дузпа), Пепе (51) и Карим Бензема (61) оцветиха Ел Класико в бели окраски. Каталунският тим допусна груби грешки и отстъпи през второто полувреме. Въпреки загубата Барса продължава да е пред Мадрид в класирането.

Срещата започна прекрасно за гостите от „Камп Ноу“. Още в четвъртата минута Неймар получи отляво и нахлу успоредно на голлинията в наказателното поле, премина с лекота през двама защитници с хубав удар по земя от 16 метра матира Икер Касийяс – 0:1. Бразилецът затвърди добрата си голова форма с прекрасно попадение.

Последва силен натиск на „лос бланкос“, изпъстрен с множество положения пред Клаудио Браво. В шестата минута Бензема изскочи зад защитата, изпревари вратаря, но насочи покрай гредата в аут. В осмата минута съдията Хил Мансано извади спорен картон на Меси. В 10-ата Марсело центрира прекрасно между краката на Пике, но Бензема стъпи крачка напред и остана зад топката при кристално положение за гол.

Минута по-късно Бензема имаше малшанса да удари две греди за секунди. Кристиано центрира, френският стрелец разтресе напречната греда след насочване с глава, а при добавката топката се отклони от горначата част на гредата. В 14-ата реферът показа картон и на Неймар, след като минута по-рано спести такъв на Даниел Карвахал за подобно изпълнение. В 16-ата и 19-ата минути съответно Тони Кроос и Роналдо отправиха удари, лесно отразени от вратаря.

Постепенно натискът на домакините утихна и дойде ред на „блаугранас“ да пропускат положения. В 22-ата Матийо пресече пас на Кроос, Меси овладя и стреля от 17 метра – Касийяс се намеси. Минута по-късно Лео пропиля чисто положение на пет метра сам срещу вратаря. Суарес центрира остро отдясно, аржентинецът стигна до топката, но не съумя да преодолее Икер. В 24-ата Марсело събори с ръце Неймар при корнер, но подобно положение имаше и десетина минути по-рано, когато Пике хвана с две ръце Бензема. В 28-ата Неймар се озова на два метра от гола, но Карвахал затвори пространството и предоврати опасността.

В 34-ата Пике направи глупава дузпа. Каталунският бранител се хвърли на шпагат и остави ръката си над главата, избивайки топката с нея. Кристиано реализира спокойно от бялата точка, отбелязвайки 16-ия си гол в Примера и прекъсвайки изключителния рекорд на Браво за сухи мрежи. Последваха няколко опасни корнера пред Касийяс. При един от тях топката намери ръката на Рамос, но правилно не беше отсъдена дузпа, тъй като горният крайник беше до тялото.

В 44-ата минута Пике отново действа неориентирано и позволи на Хамес Родригес да стреля с глава – неточно в аут. Като цяло преди почивката зрителите видяха изключителен футбол, с поделено надмощие и с много голови положения.В 47-ата минута съдията продължи да показва странен критерий при показване на картони и пощади Лука Модрич, който подсече Суарес при опасна атака. В 50-ата европейският шампион разви прекрасна контра, но Пике се отличи с важен шпагат в краката на Роналдо. При изпълнението на корнера Пепе остана непокрит и реализира с глава, правейки обрата пълен.

В 53-ата Кристиано се отскубна от защитата, но не успя да получи топката. В 56-ата Суарес върна назад към дузпата, но Серхио Рамос се хвърли жертвено и изби. В 59-ата Суарес сякаш беше задържан от Рамос пред наказателното поле, но реферът подмина положението. В 61-ата Мадрид стигна до трети гол. След изритана напред топката Иниеста и Матийо не се разбраха, Иско отне и организира нова голова атака. Кристиано подаде към Бензема, който прецизно намери далечния ъгъл – 3:1. Контрите на „лос меренгес“ бяха мълниеносни, а акциите на каталунците постепенни и недостатъчно остри.

В 71-ата Иниеста беше сменен принудително от Сержи Роберто. Стотина секунди по-късно Меси подаде към Неймар в наказателното поле, но бразилецът загуби баланс на тялото и стреля анемично. В 75-ата Пике направи поредна грешка срещу Бензема, но шпагатът на Хавиер Масчерано сложи край на опасната акция.

В 80-ата резервата Педро Родригес, заменил Суарес в 69-ата минута, нахлу опасно в наказателното поле, но загуби, обграден от двама. Минута по-късно тимът на Анчелоти пак организира многоскоростна атака, при която Кристиано не съумя при последния пас.

 

TrafficNews.bg