Успехът с 2:1 над Севиля в отложения мач от Примера се превърна в пирова победа за Реал Мадрид. "Белите" вече имат аванс от 4 точки пред Барселона на върха в класирането, но загубиха трима титуляри за дербито с Атлетико Мадрид в събота. Най-лоши са новините около Хамес Родригес.

Колумбийският халф откри резултата, но още в средата на първото полувреме беше принудително заменен. "Десетката" на кралския клуб веднага беше откаран в болница. Той беше придружаван от майка си и още един член на своето семейство. Рентгеновите снимки са показали, че Хамес има счупена пета метатарзална кост на десния крак. Контузията изисква операция, която ще бъде извършена още днес. Очаква се халфът да е извън терените около два месеца.

Голмайсторът на Мондиал 2014 е престоял в болничното заведение 45 минути, като през цялото време е бил в инвалидна количка, а кракът му е бил обездвижен. С травма от мача срещу бившия си тим е и Серхио Рамос. Героят от финала на Шампионската лига поиска смяна още в 8-ата минута, когато при опит да изчисти топката почувства остра болка. По-късно стана ясно, че защитникът е разтегнал сухожилие и ще отсъста от терените минимум три седмици. Испанският национал беше предупреден още по време на Световното клубно първенство, че рискува да получи сериозна контузия, ако играе на финала. Рамос обаче взе участие в мача и дори вкара гол.

Проблемите за Карло Анчелоти обаче не свършват дотук. За гостуването на "Висенте Калдерон" той ще бъде лишен и от услугите на Марсело. Бразилецът, който записа своя мач номер 300 за Реал, получи жълт картон и ще бъде наказан за сблъсъка с шампионите. Пепе не е напълно възстановен и също ще пропусне столичното дерби. Това означава, че почти сигурно в центъра на защитата срещу "дюшекчиите" ще играят Рафаел Варан и Начо Фернандес.

TrafficNews.bg