Общинският съвет в Пловдив ще вземе решението за окончателното разпределение на средствата от 37 млн. лева, отпуснати от правителството за спорт. В предложението, входирано от Георги Титюков се вижда, че парите ще бъдат разпределени, както бе анонсирано -  25 млн. лева ще са за Ботев Пловдив за дострояването на Колежа, а за Локомотив – 12 млн. лева.

Ботев вече внесе проекта си в Община Пловдив и това развързва ръцете на градските власти за строителството на Колежа. От Локомотив Пловдив обаче имат технически проект само за трибуна Бесика. След като бъде завършен целия технически проект на стадиона, той ще бъде внесен при кмета Здравко Димитров и тогава могат да започнат процедурите по ЗОП.

През миналата седмица феновете и ръководството на Локо се обединиха около  това да има 3 изцяло нови трибуни на стадиона.  С отпуснатите средства Трибуна Спортклуб трябва да се събори и да се построи наново, като по този начин да съответства функционално с другите 2 трибуни, които предстои да се изграждат – Трибуна Бесика и южната трибуна (сега гостуващ сектор).

Освен решението за разпределението на парите, местният парламент ще вземе и решение за прекратяване на процедурите за концесиите на ст. „Локомотив” и терена в „Тракия”, който ще се даде за тренировъчна база на „черно-белите”. След завършването на процедурите, ще се търси и механизъм как да бъдат управлявани новите стадиони.

Кога ще са готови новите стадиони на Ботев и Локомотив?Георги Саумилов заяви, че до 1,5 години Колежа ще е готов, Крушарски с по-кратък срок