13 клуба искат оставката на шефа на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид. Подписката срещу Ариф е инициирана от двукратния бронзов олимпийски медалист от Барселона 1992 и Атланта 1996 Стефан Ботев.

Въпросните клубове са част от сдружението, регистрирано от д-р Кирил Панайотов в началото на март 2023 г. Името му е "Нова българска федерация по вдигане на тежести". Към онзи момент начело на БФВТ е Неделчо Колев.

"Ще има извънреден конгрес, на който ще се гласува нов председател. Аз и без това исках да си подам оставката. На 11 или 12 март ще бъде. Ще се избере и нов Управителен съвет. Видях, че това не е моето. Направихме си европейското първенство и си действаме напред", каза след днешното заседание на УС Маджид.

Друг проблем са запорираните сметки на централата след ревизия на НАП. Причината са невнесени данъци на стойност 200 000 лв. за периода 2020 - 2022 г. Федерацията е превеждала заплатите на щангистите без да им удържа данъци. Предстои да се направи споразумение с НАП, както направи и футболния Левски.

"Не, няма огорчение, напротив, за какво да има? Аз не съм такъв човек. Не сме коментирали кой ще ме замени. Да е жив и здрав, пожелавам му много успех, задачата не е лесна, трудна е. Федерацията винаги има неприятности и проблеми, но аз съм сигурен, че който дойде, ще ги реши. Аз ще помогна с каквото мога", каза още Маджид пред bTV.

Маджид ще остане начело на федерацията по време на Европейското първенство по щанги за мъже и жени, което ще се проведе в София от 12 до 20 февруари в "Арена София".