Община Пловдив ще стартира процедури за изграждането на нов лекоатлетически стадион, непосредствено до стадион „Пловдив”. Това се налага след обрата в намеренията на градските власти за най-големия пловдивски стадион. Припомняме, че кметът Иван Тотев заяви, че градският стадион ще бъде единствено за футбол, а лекоатлетическата писта ще бъде премахната. Това се налага, ако искаме Пловдив да бъде един от домакините на голям футболен форум, за какъвто държавата даде заявка.

Тотално сменят концепцията за ст. „Пловдив” – махат пистата, капацитетът му става 50 000 ВИДЕООбщина Пловдив иска да бъдем включена в потенциалните домакини на голям футболен форум

След изказването на кмета част от спортните клубове по лека атлетика скочиха срещу намеренията на градските власти. За да бъде потушено напрежението, утре зам.-кметът по спорт Георги Титюков ще се срещне с представители на клубовете. На срещата ще им бъде съобщено за намерението на Общината.

Идеята е  съоръжението до стадион „Пловдив” да се направи за лека атлетика с капацитет от 1500 места.  Предложението съвпада до голяма степен с идеята на Христо Стоичков, който докара испански инвеститори през 2011 година. Тогава обаче концесията пропадна.

Очаква се процедурите за двете съоръжения да върви паралелно, но на отделни поръчки.