Община Пловдив тотално ще смени концепцията за реновацията на стадион „Пловдив”.  Предвижда се премахването на атлетическата писта, а капацитетът му ще се вдигне до 50 000 души. Решението е взето след среща на кмета Иван Тотев с министър Красен Кралев и намеренията на правителството да искаме домакинство на голям футболен форум.

Причината е, че според новите изисквания на ФИФА и УЕФА стадиони с писта не могат да приемат мачове от големите форуми.

Припомняме, че Община Пловдив начерта етапите за възраждането на стадион „Пловдив”. Очаква се тази година да бъдат пуснати първите три етапа за 15 млн. лева, с които да могат да се приемат мачове от Първа професионална лига.

Новите намерения обаче ще променят концепцията на Общината. Сега идеята е да се направи нова етапност, която да предвиди премахването на пистата и вкопаването на терена, за да може да се изградят допълнителни трибуни.

„Започваме с поръчка за 15 млн. лева, ще започнем с наши средства, а след това ще търсим средства от държавата”,заяви кметът Иван Тотев. Той допълни, че при това положение ще се търси и терен за изграждането на лекоатлетически стадион.

Снимка: Мариела Павлова, проект за стадион "Пловдив" като национален