Лекоатлетката на СКЛА Локомотив Пловдив Пламена Миткова, чиято коронна дисциплина е скока на дължина, успя да подобри националния рекорд на 60 м. с препятствия за момичета под 18 години на националния шампионат. Миткова успя да постигне постижението по време на сериите на 60 м. с препятствия на шампионата в зала "Асикс Арена" в София.

Тя остана на 0.05 сек. под сегашният национален рекорд на България, който е притежание на Изабера Соколова от 2018-а година. 

Пловдивчанката не успя да спечели титлата, след като се спъна в първото препятствие и не успя да финишира.

Друга пловдивчанка - Пламена Чакърова от Ботев успя да спечели титлата с 8.82 сек. Димана Георгиева от София и Михаела Иванова от Благоевград поделиха второто място с 9.29 сек. 

Чакърова и Миткова се бориха за отличието и в скок на дължина. Като там Миткова стана шампионка, а Чакърова остана със среброто. Пловдивската доминация в дисциплината допълни и Петя Бозукова от Ботев, която завърши трета. 

Мартин Димитров от Локомотив записа два национални рекорда на 200 м за момчета под 16 г. Младият талант спечели титлата на 200 м. с 22.49 сек. Втори е Стелян Мъглов от Бургас с 22.98 сек. и Димитър Димитров също от Бургас с 23.13 сек. Впечатляващото беше, че Димитров подобри рекорда първо в сериите с 22.69 сек, а след това и на финала. 

Още две титли спечелиха пловдивските атлети на шамипоната. Радина Величкова от Ботев спечели бягането на 60 м. без препятствия със 7.88 сек. Васил Русенов от Локомотив спечели състезанието на троен скок с 13.61м.