Пловдивският екипаж Костадин Щерев и Николай Арабаджиев ще участват на рали Пампорово, който е последен кръг от спринтовия рали шампионат на България. Двамата ще са единствените пловдивчани в ралито. 

Рали Пампарово ще се проведе за първи път и ще дебютира в рали шампионата в България. 

Пловдивският екипаж ще участва със Субару Импреза и двамата участници са амбицирани да спечелят ралито. 

За състезанието има голям интерес, както от участниците, така и от феновете. Много хора планират да избягат от града и да гледат зрелището в планината. 

"Отиваме да отсрамим Пловдив и да победим. Да подкрепим автомобилния спорт и да стане хубав празник за феновете. Трасето минава през центъра на Пампорово и е в посока село Стойките. Другата отсечка е от центъра на село Ливочево до центъра на Пампорово. Двете състезателни трасета са с обща дължина около 40 км. Трасето е изключително технично и е предизвикателство за всеки един пилот. Даже бихме казали, че отсечките в световния шампионат са с подобна трудност", заявиха Щерев и Арабаджиев. 

Двамата са екипаж от няколко години, а през 2016-а години станаха и генерални шампиони на спринтовия рали шампионат. 

Първото издание на рали спринт "Пампорово" ще се проведе на 6 и 7 ноември, и ще предложи четири скоростни етапа с обща дължина от 40,62 състезателни километра. Общата дистанция, която ще трябва да покрият състезателите е 145,52 километра.

Трасетата, по които ще се проведе състезанието, са непознати за всички екипажи и гарантират вълнуващ край на сезона в националното рали спринт първенство. 

Първото издание на рали спринт "Пампорово" ще бъде открито с церемониален старт в 17:30 ч. в събота (6 ноември), а същинската надпревара ще стартира на следващия ден със специален етап 1 "Смолянски езера" в 9:30 часа.

Награждаването ще се проведе пред хотел "Перелик" и е планирано за 15:30 часа. Половин час по-късно, хотел "Перелик" ще приеме и церемонията по награждаването на шампионите и призьорите в Българския рали шампионат и Българския рали спринт шампионат - формат, който се случва за първи път в модерната история на шампионатите.