Екипажът на „Флат Аут“ Пламен Стайков и Рафи Кадир с Skoda Fabia R5 са победителите в 18-то издание на рали „Твърдица“. Състезанието се проведе през изминалата събота и неделя в Твърдица.

Екипажът от Кърджали успя да победи Мартин Сурилов и Здравко Здравков с Citroen C5 Rally2 в оспорвана двудневна битка. Двукратните шампиони на страната завършиха с преднина от 6.8сек., след 9 специални етапа и изминати малко над 80 състезателни километра. Стайков и Кадир завършиха състезанието с 5 спечелени специални етапа, а в 4 от етапите най-бързи бяха Сурилов и Здравков. Трети в класирането останаха Денис Станчовски и Недялко Сивов С Peugeot 208 R2.

С тази победа Пламен Стайков влиза в историята на рали „Твърдица“ като четирикратен победител, като изравнява рекорда на Мирослав Ангелов, който отпадна от надпреварата още през първия ден.

„Получи се едно доста оспорвано и интересно състезание. Доволни сме от представянето ни, битката с Мартин и Здравко бе доста интересна . Успяхме да постигнем целта си и да победим в това състезание“, бе краткия коментар на Пламен Стайков след края на състезанието в Твърдица.