Отборът на Панатинайкос ще направи всичко по силите си, за да отмъкне Александър Везенков от НБА и да го привлече в редиците си за следващия сезон. Журналистът Костас Николакопулос от гръцкото издание Gazzetta.gr информира, че “детелините” са подготвили умопомрачителна оферта от 17 милиона евро за българина в рамките на следващите три сезона. Така европейските шампиони ще подобрят значително предложението на Олимпиакос, който ще пробва да си върне Везенков с тригодишен договор на стойност 10 милиона евро.

Както е известно, Спортист №1 на България за последните две години изявява желание да си тръгне от Сакраменто Кингс, след като не получаваше достатъчно игрово време в ротацията на “кралете” в новобранската си година в НБА. Отгоре на всичко пък старши треньорът на Кингс Майк Браун подписа нов договор и ще продължи да бъде начело на тима от Калифорния.

През миналия сезон Везенков записа средни показатели от 5.4 точки и 2.3 борби за около 12.2 минути на мач, като стреляше близо 38% от тройката.