Отборът на Сливнишки герой поиска официално от НВЛ и РЗИ да провери дали играчите на Локомотив са болни. Както е известно двубоят между Локомотив и Сливнишки герой беше отложен вчера заради заболяването на седем от играчите на пловдивчани. 

Според Сливнишки герой контузията на основния състезател Венцислав Георгиев и късата резервна скамейка са причината за отлагането и от клуба поискаха мачът да се играе по програма утре.

„Има входирана жалба от страна на ВК Сливнишки герой и заедно с документите от Локомотив (Пловдив) по случая, ще ги представим пред РЗИ за последващата проверка,  както е по Правилник на  Национална волейболна лига“, заяви пред bgvolleyball.com административният директор на НВЛ Христо Апостолов.

Ето какво гласи пълният текст на член 29.5. от Правилника на НВЛ за отлагане на среща от първенството:

"Клуб, има правото да поиска отлагане на своя среща по „медицински причини“ само и единствено, ако е налице следното условие: Предостави с входирането на молбата официални  поименни  документи  за  невъзможността  на  играчите  си, картотекирани към съответния момент да участват в среща, и ако броят на „клинично здравите“ е не повече от 6 (шест) състезатели. В този случай, Клубът не дължи такса за отлагане. За установено от НВЛ нарушение, изразяващо се в издаден документ, който подвежда за здравословното състояние на състезател/и, отговорност носи единствено и само Клубът, който се санкционира съгласно Дисциплинарния правилник.  НВЛ има правото  да  поиска  второ  медицинско  мнение  и  сигнализира  за  съставяне  на документи с невярно съдържание, за което отговорност носи Председателя на ВК по 313 от НК."