Скандал с уреждане на мачове е на път да разтърси испанския футбол. Битката за оцеляване в Примера дивисион от миналия сезон между Еспаньол и Осасуна е със съмнения за уговорен краен изход. 

Срещата завърши наравно 1:1, като по този начин тимът от Барселона оцеля в Ла Лига, докато баските отпаднаха в Сегунда дивисион. Според съмненията, изходът от този двубой е договорен предварително. 

Има обаче доказателства от анонимни източници за прехвърляне на финансови капитали от една сметка в друга, свързани с двата клуба, които повдигат сериозните съмнения. Вече тече разследване по случая. 

"Искаме да заявим абсолютно ясно, че нашият клуб никога не е участвал в такива схеми и винаги сме подкрепяли феърплея и продължаваме да го правим. Еспаньол ще съдейства на всички разследващи органи за разплитането на случая и ще помогнем да се изчисти името ни", заяви вицепрезидентът на барселонския клуб Рафаел Ентрена. 

"Каква полза можем да имаме ние като клуб от подобна договорка, след като изпаднахме след така получения резултат? Не сме замесени по никакъв начин в нещо нередно", сподели новият президент на Осасуна Луис Сабалса. 

TrafficNews.bg