Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо не вижда звездата на Барселона Лионел Меси в друг отбор, въпреки спекулациите около бъдещето на аржентинеца. През последните месеци се говори, че Лео не е особено щастлив от обстановката на стадион "Ноу Камп", а слуховете за евентуален негов трансфер се засилиха след като той започна да следва Челси в социалните мрежи.

"Би било много трудно да убедиш Меси да напусне Барселона. Малко вероятно е той да си тръгне", каза Специалния пред вестник "Гадзета дело спорт". "Имам чувството, че Меси ще си остане завинаги в Барселона. Може и да бъркам, никой не знае какво ще ни предложи бъдещето."

"Но според мен играч от неговия калибър и значимост за клуб като Барса, няма да напусне. Не мисля, че клубът ще отвори вратата, за да му позволи да си тръгне." "Не виждам Меси да играе на друго място, носейки екипа на друг клуб, различен от Барселона. Може и да грешка, но това е усещането ми", добави Моуриньо.

TrafficNews.bg

"Монако" е уникален футболен клуб от място, каквото няма никъде другаде на земята. Всеки трети жител на Монте Карло (б.р. 37 831 население) е милионер.

Освен това там има и повече милиардери от всяко друго място на планетата. Апартамент в кулата "Тур Одеон" - най-високата сграда в града, струва 400 млн. паунда, а бутилка шампанско около 330 000.

Именно тук супербогатите идват, за да живеят, без да плащат данъци. Тук има 2500 часа слънце на година и животът (б.а. средно до 90 години) е най-продължителният на земята. Стереотипът е следният: казина, хайвер, бързи коли и какафония от звуци на вертолети, които заобикалят безкрайните линии за суперяхти.

Тази седмица обаче, хората в Монте Карло говорят само за футбол. По-точно само за един мач - успеха с 3:1 над "Арсенал" в Лондон в Шампионската лига. И фактът, че Арсен Венгер бе треньор на "Монако" между 1987 и 1994 г., само придава допълнителен блясък.

Първа страница влиятелното списание "Монако Ебдо" излезе със заглавие "Le Match" (б.р. от фр. "Мачът") и задава въпроса: "peuvent-ils le faire?" (б.р. от фр. "Могат ли да го направят?").

Отговорът се крие в планините, над спиращия дъха Лазурен бряг. Тренировъчната база на "Монако" - "Ла Турби", е, както всичко останало тук, уникална. На нея пък Димитър Бербатов, Рикардо Карвальо и Жоао Моутиньо са лицата, които се открояват.

По това време миналата година Радамел Фалкао и Хамес Родригес също бяха тук. Те напуснаха клуба със съгласието на шефа Дмитрий Роболовльов.

Така той възстанови малко финансовия баланс на клуба и махна погледите на УЕФА към отбора за нарушаване на феърплейя. Руският милиардер взе "Монако" през 2011 г. от дъното на френската Лига 2 го върна обратно по върховете на футбола в страната.

"Без парите със сигурност нямаше да стигнем до второто място в първенството и участието в Шампионската лига", каза дясната ръка на Риболовльов и шеф на "Монако" Вадим Василиев.

Клубът обаче винаги е имал проблем с напълването на ст. "Луи II". Капацитетът му е 18 000, почти половината от населението на града. Този сезон средната посещаемост е под 8000.

Хората познават Монте Карло повече заради Формула 1 или кралските особи. "За момента футболът не е толкова популярен. Ние искаме да променим това", обяснява Василиев. И може би е прав, защото аристократите обичат скъпите спортове... рядко футбола.

Но ето я и звездата, която трябва да направи промяната, да "зариби" богаташите по футбола. Бербатов се разхожда по тренировъчното игрище, както само той може.

Изостава от съотборниците си с тичането, езикът на тялото му крещи, че предпочита само да върви. Но когато попитахме бившия защитник на "Челси" и "Реал" М Рикардо Карвальо за Бербатов, той се усмихна:

"Той не говори много с отбора. Бербатов не говори френски, затова най-често си приказва с мен и Жоао Моутиньо. Обича да се смее с нас, но пък от друга страна той е много тих. Но на терена той говори много, има необходимия респект от всички, за да може да си позволи да каже на някого нещо", разказва португалецът.

Бербатов отделя време и за феновете. Много често той спира лъскавата си британска спортна кола на бариерата на излизане от тренировъчната база. Тогава той раздава автографи и разписва "бяло-червените" фланелки на децата.

Две малки момчета го молят за снимка. Бербатов остава усмихнат, проницателния му поглед се вижда трудно през скъпите слънчеви очила, а момчетата нервно настройват камерата към звездата.

Понякога е досадно и усмивката ти изчезва, докато чакаш, но той е твърд. Момчетата му изкрещяват: "Мерси, Димитър", а колата му изръмжава надолу по склона. Това е държание на един милионер. За него в Монако има всичко. Бързи коли, хубаво време, страхотни плажове.
























Още от Българи в чужбина







Виктор Генев започна с победа в Шотландия





Блан сравни Бербатов с Ибра





Благо: Имам готовност да свърша с футбола в Рубин 2






Mirror: Искате ли в джентълменския клуб на Бербатов.. разбира се 4






Божинов ще бележи отново след седмица 5






Бербо изравни постижение на Стоичков в Европа 6













/* (c)AdOcean 2003-2012, gol.bg / AdBox+CPA (adocean) */
ado.slave('adoceaninvestorbgnpdieugjtl', { myMaster: '9m0HCWN6Ny2lkRwS76Ih5Cr9XnkjWfr3U7qY9_Bp2KP.27' });








/* (c)AdOcean 2003-2012, gol.bg / AdBox+CPA (adocean) */
ado.slave('adoceaninvestorbgmmhomjfkww', { myMaster: '9m0HCWN6Ny2lkRwS76Ih5Cr9XnkjWfr3U7qY9_Bp2KP.27' });










Коментари 3
Напиши коментар





3



анонимен

01 мар 2015 | 10:38


Отговори



+5
|
-2








Стига сте дрънкали идиотщини, тая година Монако прави взима ШЛ и титлата на Франция! Лошо ли ще му е на Риболовлев? :)
Сигнализирахте за неуместен коментар





2



Бавареца

01 мар 2015 | 10:30


Отговори



+4
|
-1








Както се чува напоследък милиардерът Рибовлев надали още много ще си губи времето с футбол. Това начинание е било част от други инвестиции в Монте Карло, които не са се оказали много успешни и човека най-вероятно ще разкара отбора. Не малко влияние оказа естествено и загубата на половината от имуществото му, присъдено от швейцарски съд на бившата му съпруга - бедната вдовица получи 4,5 милиарда щатски долара - след такъв шут отзад и на мен надали би ми е било до футбол, пък било и то в място като Монте Карло ;)))
Сигнализирахте за неуместен коментар





1



анонимен

01 мар 2015 | 10:23


Отговори



+7
|
-0








eh jivot si jivee bach mitko a az se chudq kak da svurja 2ta kraq :D
Сигнализирахте за неуместен коментар










$(function(){
$('.comments .grade .thumb').click(function(){
var $t = $(this);
var $p = $t.parents('li.comment-item');
var g = $t.hasClass('yes') ? 1 : -1;
var $s = g>0 ? $p.find('.count .green') : $p.find('.count .red');
var tmp = parseInt( $s.html() ) + g;
$s.html( tmp > 0 ? '+'+tmp : tmp );
$.post( "", { comment_id: $p.data('comment-id'), grade: g });
$t.parents('.grade').remove();
});

$('.comments .btns .report').click(function(){
var $t = $(this);
var $p = $t.parents('li.comment-item');
$p.find('.text').hide();
$p.find('.report-text').show();
$.post( "", { comment_id: $p.data('comment-id'), complain: 1 });
$t.remove();
});

$('.comments .answer').click(function(){
var $p = $(this).parents('li.comment-item');
var $ta = $('#comment_text');
var name = $p.find('.name a').html();
if( name ){
$ta.val( 'До: '+name+"n" );
}
$('#comment-parent').val( $p.data('comment-id') );
$ta.focus();

$(document).scrollTop( $ta.offset().top );
return false;
});

$('#comment-write').click(function(){
var $ta = $('#comment_text');
$('#comment-parent').val(0);
$ta.focus();
$(document).scrollTop( $ta.offset().top );
return false;
});
});





Напиши коментар

Вход
|
Регистрация



Вашето име


Коментар














Вход с Facebook профил

Прочети още на: http://www.gol.bg/bulgari-v-chujbina/2015-03-01/berbatov-e-strav-za-milioneri