Министърът на спорта Димитър Илиев беше на посещение в лекоатлетическия клуб на Локомотив. На събитието присъстваха зам.-министърът на спорта Даниела Дашева и директор на отдел "Младежки дейности и спорт" Иван Запрянов. 

Министърът беше посрещнат от президента на клуба Атанас Атанасов, мениджърът Веница Атанасова, треньорите Златозар Атанасов и Ивайло Русенов, най-добрите състезателки на Локомотив - сребърната медалистка от ЕП в зала през 2015-та година и четвърта на СП на открито през 2016-та година Габриела Петрова и Пламена Миткова - световна шампионка до 20 години през 2022-ра година.

Повод за срещата беше лекоатлетическата писта, която се нуждае от обновяване на стойност 200 хил. лв. Припомняме, че Локомотив прави и корпус към залата със съблекални, бани, тоалетни, административни стаи, който е почти готов и ще бъде отрит скоро. 

В залата дойдоха и почетният президент на футболния Локомотив Христо Бонев и спортният директор на клуба Илко Пиргов, които подариха на Илиев артикули на "смърфовете".

"Пистата е по проект на министерството на спорта с 50% финансиране. Проектът е одобрен както от страна на министерството, така и от страна и на Общината и в най-скоро време пистата ще бъде подновена и ремонтирана. Пловдив е с огромни традиции в леката атлетика и тук са излезли един от най-големите спортисти на България. Има го професионализма, има и таланти, а от тук нататък трябва да се създадат подходящите условия за подготовка. Надявам се да имам възможност да се видя и с кмета на града Костадин Димитров, за да можем да обсъдим други спортни проекти свързани с Пловдив", заяви Димитър Илиев. 

Проектът е за 50% финансиране по програмата, а останалата част за проекта следва да бъдат осигурени като съфинансиране от страна на Общината.

Припомняме, че през 2018 година клубът се похвали с изцяло подновена зала за тренировки. Ремонтът се случваше поетапно. Първият се случи година по-рано, като беше изградена нова изолация и поставена нова дограма, ново осветление, ремонт на покрива и други. След това СКЛА Локомотив се сдоби с чисто нова тартанова писта и трап за хоризонтални скокове стандартизирани по изискванията на IAAF, което позволява провеждането на официални състезания. В завършващият етап залата се сдоби и с отопление, което да позволява провеждането на нормална тренировъчна дейност дори и в студените месеци. 

Димитър Илиев ще се срещне и с пловдивския отбор по хокей на трева, който завърши на второ място на Спешъл олимпикс през миналото лято в Берлин. 

Лекоатлетическата зала на Локомотив подновява пистата си с 200 хил. лева през Министерството на спортаКлубът е кандидатствал за финансиране за извършване на надграждащ ремонт