Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) от отбора на “КА-2 Рейсинг Тийм” записа безапелационна победа на “Писта Русе” - трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Пловдивчанинът бе най-бърз в серия “Макси” и през вчерашните квалификации, когато записа най-доброто време в серията и си осигури полпозишъна за днешния старт. В днешното състезание, Маршавелов записа първата си победа за този сезон. В предните два кръга той записа второ място в Бургас, както и едно отпадане на “Писта Енеос”.

Шесткратният шампион на България проведе състезанието си по отличен начин, като води колоната от старта до финала на състезанието във всички 11 обиколки. Той завърши състезанието за 15:01.724мин. и остави зад себе си Румен Киров (Subaru Impreza). На трето място завърши Илия Царски (Mitsubishi Lancer Evo IX).

С победите на Константин Маршавелов в серия “Макси” и Иван Влъчков в серия “Туринг”, отборът на “КА-2 Рейсинг Тийм” записа първо място в отборното класиране на “Писта Русе”.

Следващото състезание, в което Константин Маршавелов ще вземе участие е “Писта София”. Състезанието е предвидено за 18-19 септември.