За пълна зала и подкрепа призоваха в един глас старши треньорът на волейболната Марица Иван Петков, състезателките Нася Димитрова и Жана Тодорова и кметът на Пловдив Иван Тотев. В сряда жълто-сините посрещат френския Безие от 18 часа в Колодрума и ще разчитат на феновете си, за да се опитат да спечелят историческа първа победа в Шампионската лига – не само за тях, но и за българския женски волейбол. Марица играе в групите на най-силния клубен турнир за втора поредна година, но все още отборът не е записал успех. Сега ще се опита да го направи в двата предстоящи домакински мача – с Безие и с Щутгарт на 26 февруари от 20 часа.

Надявам се отново да видим пълна зала, както и през миналия сезон. Искам да кажа на феновете, че с присъствието си в Колодрума те ще помогнат на отбора не само в конкретния мач, но и финансово. Общината го прави за пореден път, дори през този сезон бюджетът е още по-голям, тъй като участието в Шампионската лига е скъпо удоволствие, каза кметът на града Иван Тотев.

Първата среща с Безие във Франция я загубихме, но тя дойде доста рано. Тогава бяхме на едва две седмици подготовка в пълния си състав. Смятам, че сме вдигнали нивото, самочувствието и опита си в Шампионската лига в сравнение с миналата година. Срещу световния клубен шампион ВакъфБанк играхме много добър волейбол, което бе най-важно за мен. Тук сравненията са неуместни и коемнтарите – излишни. Имахме желание, опитахме всичко, но реалностите в момента са такива. Щутгарт за мен е в Топ 5 на Европа. Безие също израсна много, но смятам, че и ние имаме своите аргументи. Да кажем, че сме готови, макар че един треньор винаги има какво да желае, каза старши треньорът Иван Петков.

Доста са нещата, които все още ни липсват, за да сме на нивото на конкурентите ни. Става въпрос за детайли, металната устойчивост също има голямо значение. В сравнение с миналия сезон обаче надграждането при нас е видно, каза още старши треньорът.

Билетите за двете домакинства на Марица в Шампионската лига са на цена от 10 лева. ВИП билети в ограничено количество също са пуснати в продажба, за всеки, който желае да гледа двубоите от Сектор С (трибуната зад съдийската маса и скамейките на двата отбора). Ценните пропуски са на цена от 20 лева. При покупка на билети и за двете срещи, притежателят им ще получи като подарък фен артикул на отбора, поясни мениджърът Борис Халачев. Нямаме конкретни параметри относно премирането на тима при евентуална победа, но досега момичетата и спортно-техническото ръководство винаги са били стимулирани според постигнатото, каза още Борис Халачев.

Билетите се продават онлайн тук, както и на място в цялата мрежа на Ticketportal, включваща бензиностанциите на OMV, магазините Office 1 Superstore и Офис 2 и книжарниците Booktrading. Билети ще се предлагат и на касата в зала Колодрума преди мачовете.