Марица (Пловдив) е с най-млад отбор в клубната си история през настоящия сезон 2021-2022. Средната възраст на тима е 21 години и 10 месеца.

Най-младата волейболистка на тима е Ива Дудова, която е на 15 години. Виктория Коева и Боряна Ангелова са на 16 години. Общо седем волейболистки на маричанки са родени през XXI век – Александра Миланова, Боряна Ангелова, Виктория Коева, Златина Друмева, Ива Дудова, Лора Славчева и Мила Пашкулева.

Треньорът на Марица Борислав Крачанов, който е на 27 години е най-младият наставник в Шампионската лига през този сезон.

Ива Дудова, която през миналия сезон беше най-младата волейболистка в Шампионска лига, през този сезон е втора, а през нея е само Анна Йохтела от финландския ЛП Сало, която е по-малка от Дудова само с няколко месеца.

През този сезон Марица е изграден и 90% собствени кадри в първия отбор и почти изцяло български състав.

През този сезон единствената чужденка в отбора е сръбкинята Николина Ашчерич. Останалите две състезателки, които не са тръгнали от школата на Марица са Александра Миланова и Виктория Коева, но и двете имам мачове и за отборите на Марица – U19, U17 и U15.

Всичките останали волейболистки са продукт на школата на Марица още от първите си стъпки във волейболa.