Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) ще изиграе първото си домакинство този сезон в Шампионската лига. Маричанки приемат турския гранд Фенербахче Опет (Истанбул) в зала Колодрума на 8 декември (сряда), от 19:00 ч.

Маричанки са в група D на Шампионската лига, Фенербахче Опет руският Динамо – Ак Барс (Казан) и френският Безие (Безие).

За първи път след близо две години отново ще има публика на мач на Марица в Шампионската лига.

В първия си мач в групите на турнира Жълто-сините загубиха от Безие с 0:3 гейма като гост, а Фенербахче Опет се справи в драматичен мач у дома с Динамо – Ак Барс с 3:2 гейма.

Преди мача с пловдивчанки се справиха с Казанлък Волей Казанлък с 3:1 гейма у дома, а Фенербахче победи като домакин Мерт Груп Сигорта (Анкара), в който играе бившата маричанка Мирослава Паскова, с 3:0 гейма.

Марица е лидер в класирането в НВЛ с пет победи от пет мача и 15 точки. Фенербахче е на третото място с 30 точки в турския елит с 10 победи и две загуби.

Жълто-сините участват в Шампионска лига, след като спечелиха за седми пореден път шампионската титла в България, а Фенербахче завърши на второто място турския елит през миналия сезон.

Опонента на Марица е петкратен шампион на Турция, печелил е веднъж Шампионската лига и Световното клубно първенство. Воден е един от най-добрите сръбски специалисти Зоран Терзич. В тима играят четири чужденки – рускините Ана Лазарева и Арина Федоровцева, бразилката Ана Кристина де Соуза и сръбкинята Мина Попович. В състава е капитанката на турския национален отбор Еда Ердем Дюндар, която е капитан и на Фенербахче.

За трети път маричанки ще срещнат турски отбор в европейските клубни турнири. До моменти тимът е играл срещу ВакъфБанк (Истанбул) на два пъти в груповата фаза на Шампионската лига и веднъж срещу Еджзджъбашъ ВитрА (Истанбул) в квалификациите в Шампионската лига

Двубоят ще бъде под номер 48 за Марица в европейските клубни турнири.

Двубоят ще бъде излъчен на живо по Max Sport 1, както и онлайн по EuroVolleyTV.