Паричните премии, които Лудогорец получи от класацията „Спортист на община Разград за 2016 г.", ще бъдат дарени на 12-годишното момиче, което остана сираче след трагедията в Хитрино. Това обяви по време на церемонията по награждаването на най-добрите спортисти в Разград изпълнителният директор на футболния клуб Ангел Петричев.

Представители на „Лудогорец" получиха общо три плакета и три плика с парични премии - за спортист №1 на годината капитанът Светослав Дяков, за треньор на годината - Георги Дерменджиев и за отбор на годината.

Общата сума от трите награди, осигурена от бюджета на община Разград, е 945 лева.

Със съдействието на община Самуил и на Дарик Разград тя ще бъде предоставена на семейството, което вече е настойник на 12-годишната Севги Акиф Рагуб. И двамата родители на шестокласничката загинаха при взрива в Хитрино, детето е настанено в семейството на леля си - сестра на майка му - в село Самуил, разказа общинският кмет д-р Бейтула Сали.

Петричев изрази надежда такива трагедии като в Хитрино да не се случват и призова всички да помогнат, за да може хората, които страдат и са останали без близки и домове, да посрещнат празниците по по-добър начин.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg