Левски записа нова срамна страница с участието си в Европа, след като отпадна от скромния малтийски тим  “Хамрун Спартанс”.  „Сините” влязоха като абсолютни фаворити и гол аванс след мача в Малта, но допуснаха преднината им да бъде заличена.  В редовното време мачът завърши 2:1 в полза на гостите, а при дузпите „сините” отстъпиха с 1:4.

Почти през целия двубой Левски атакуваше и създаваше положения, но буквално отникъде Хамрун успя да вкара гол. Камензули центрира отляво в наказателното поле, където на далечната греда Матю Гюламие беше забравен от „синята“ отбрана и засече с десния крак.

 Първоначално Михайлов успя да спаси, но въпреки леката топка той я изпусна, а Гюламие дотича и успя да бутне кълбото между краката на капитана на столичани - 0:1 и общият резултат беше изравнен. 

В първата минута от добавеното време на двубоя Левски успя да възстанови равенството. Кръстев центрира от ъглов удар, където на първа греда играч на Хамрун отклони с глава назад, а връхлитащия Цунами, също с глава, прати топката във вратата и хвърли трибуните в екстаз – 1:1.  

Буквално секунди след това обаче малтийците нанесоха втори удар по амбициите на Левски. След изпълнението на центъра беше пратена дълга топка към резервата Додо отляво в наказателното поле, където Галчев и Ван дер Каап го изпуснхаха, а след това финтира и Михайлов, който излезе неразчетено. Нападателят на гостите задържа и върна кълбото за Райън Камензули, който с хубав плътен удар от около 15 метра заби топката във вратата на „сините“ за 1:2. По този начин мачът влезе в продължения.​

При дузпите малтийците показаха железни нерви и реализираха 4 от 4, докато Левски вкара едва една от три.

ДУЗПИТЕ:

0:1 – гол/ Винисиус Фрейтас

1:1 – гол / Марин Петков

1:2 – гол / Люк Монтебело

1:2 – спасяване / Цунами

1:3 – гол / Матю Гюламие

1:3 – спасяване / Филип Кръстев

1:4 – гол / Матео Фиделе