Пловдивската легенда на кану-каяка Николай Бухалов подкрепи кампания срещу рака на гърдата на фондация „Една от 8”. В инициативата се включиха и медалистите от европейски и световни първенства Паисий Любенов, Ангел Кодинов, Станилия Стаменова и Мартин Маринов, които в условията на световната пандемия от коронавирус искат да насочат вниманието към хората, борещи се с онкологични заболявания.

Днес едни от най-добрите кануисти на България се събраха на Гребната база в Пловдив и направиха специална демонстрационна щафета в подкрепа на кампанията „Един за всички-всички за един. Срещу рака“!

Те заснеха и специален видеоклип, с който да съберат 5 000 долара за фондацията на Нана Гладуиш и тя да стане част от световната платформа за набиране на средства Global Giving. Това е част от сумата, необходима, за да може и тази година Розовият кемпер на „Една от 8” да пътува и да помага на пациенти в цялата страна.

„Бях шокиран, когато научих, че една от осем жени е застрашена от рак на гърдата”, сподели пред TrafficNews Николай Бухалов. Той обясни, че кампанията е в две направления. От една страна чрез нея спортистите призовават хората да дарят средства, а от друга, искат да информират жените с онкологични заболявания, че има такава фондация, която може да им помогне.

„Ние сме печелили много битки и знаем, че когато има подкрепа, битките се печелят по-лесно. Надяваме се повече хора да станат част от нашата кауза, за да помогнем на жените да спечелят битката с рака на гърдата”, призова Бухалов.