Андреа Пирло е новият треньор на Ювентус. Новината идва само часове след уволнението досегашния  наставник Маурицио Сари. 


"Андреа Пирло е новият треньор на Ювентус. 41-годишният специалист е роден в град Флеро. Той имаше легендарна кариера като футболист, като спечели всичко възможно - от Шампионската лига до Световното първенство през 2006 г. В четирите си години в халфовата линия на Ювентус, Пирло спечели 4 пъти Скудетото, Купата на Италия и на два пъти Суперкупата на Италия. Днес започва нова страница в кариерата му, като от Маестро той става Мистър. От днес той ще бъде нашият треньор, след като клубът реши да му гласува доверие да застане начело на първия отбор, след като преди това му бе дал ролята на наставник на тима до 23 години. Този избор е базиран на вярата ни, че Пирло притежава нужните качества да води отбора към нови успехи, независимо, че е дебютант в професията. Той подписа договор за две години до 2022 г.", обявиха от Ювентус.

Само преди седмица Пирло бе избран за треньор на отбора на Юве до 23 години, който играе в Серия "Ц". Той досега не е водил друг тим и това трябваше да бъде неговият дебют в треньорската професия, но сега шефовете решиха да го повишат и да му дадат направо възможността да води първия отбор.