Собственикът на Локомотив Пловдив  Христо Крушарски иска изграждането на базата в „Тракия”  възможно по-скоро. Това стана ясно след срещата му с кмета Иван Тотев.  Двамата дискутираха нещата около стадиона, както и тренировъчния комплекс.

„Отдавана сме се разбрали с кмета, а документацията е предадена. Говорихме за концесията на двата терена, като всичко върви по план. Чакаме да мине законовия ред и започваме да строим”, каза Крушарски. Той заяви, че иска спортната база в Тракия да е готова до есента, за да могат да децата да тренират в нормални условия.

По същия начин стоят нещата и със стадион „Локомотив”.  Когато се получи зелена светлина и всички документални процедури са изминали – започва строителството. Според Крушарски за стадиона ще трябва инвестиция от около 14,6 млн. лева за следващите 5 години. Той ще е с капацитет от 10 300 места, като ще отговаря на 4 категория от УЕФА.  Засега не е обсъждано „Локомотив” да тегли заем от Фонда на фондовете.

Крушарски с изненадваща визита при кмета Тотев, готов е да започне ремонта на ЛаутаОще тази година може да стартира реконструкция на стадиона, ако се вземе на концесия