В последните месеци Олимпийските игри претърпяха сериозна трансформация и се включват и нови спортове. Един от най-успешните спортове за пловдивските клубове е спортната аеробика, а през тази година пловдивските състезатели станаха световни и европейски шампиони. Пред TrafficNews председателят на Съюз по Аеробика България и председател на пловдивския клуб Аеробика АМД Димитрина Къндева заяви кога можем да видим и спортната аеробика на Олимпиада. 

"Оптимисти сме за участието на спортната аеробика на Олимпиада. Догодина ще участваме на Световните игри, които са Олимпиада за присъединителните спортове. Надявам се, че ще имаме поне една дисциплина, която ще бъде включена в Олимпиадата, но за да бъде включена трябва да излезе друга дисциплина от гимнастическите спортове и това вече е въпрос на политика във федерацията по гимнастика", заяви Димитрина Къндева

Световната и европейска шампионка по аеробика Дарина Пашова заяви, че мечтата и е да участва на Олимпиада и да представи своя спорт по най-добрия начин.