Не е изненада, че старши-треньорите на Ботев и Локомотив няма да направят кой знае какви размествания в съставите си за предстоящото дерби днес от 17:45 на Лаута. въпреки, че и от двата лагера заявиха, че следващите им мачове в шампионата също са важни, то в градските съперници ще настъпят само по две промени в сравнение с последните има мачове.

В състава на домакините Дани Кики ще замени Карагарен и ще изведе тима си с капитанската лента. Георги Вълчев пък се очаква да замести извадения от групата Ванчо Траянов. На врата ще започне Господинов, а пред него ще видим познатата четворка - Дяков, Парино, Молдованов и Филипов. В дефанзивната част на халфовата линия на Вълчев ще партнира Янко Сандански, а пред тях заедно с Кики ще действат Благой Наков и Якимов. В атака разбира се ще видим Мартин Камбуров.

В състава на гостите в атака шанс за изява ще получи Алекс Колев. Той ще се партнира с Иван Цветков, а рокадата е продиктувана от натрупани жълти картони за титуляра Цецо Чунчуков. Зад тях ще действа Мариян Огнянов подпомаган от Иршак и Балтанов, а като дефанзивен халф би трябвало да видим Гамаков. В защита също ще настъпи лека промяна. Божидар Васев се завръща след наказние. При останалите пред Стаховяк едва ли ще има изненади - Ромен Инез, Пламен Николов и Данчо Христов.

*На графиката ще видите и тактическите схеми, в които ще бъдат наредени двата отбора според PlovdivDerby.com. Ботев са разположени вляво, а Локо в дясно, като това е съобразено с разположението на резервните скамейки на стадион Локомотив в парк Лаута.