Световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар ще пропусне лагера на националния отбор на високопланинската спортна база Белмекен, съобщава „Мач Телеграф“. 

Както е известно, преди пет дни редица медии публикуваха информацията, че Насар е бил задържан в нощта на 27 юли да шофира без книжка и с положителен полеви тест за наркотици. Според публикациите щангистът е спрян принудително от екип на "Пътна полиция" на пътя Каменар - Поморие. Твърди се, че положителен излязъл тестът за амфетамини и метамфетамини, а в колата му е намерено и топче марихуана.

Пред NOVA обаче, Насар отрече всички тези твърдения и заяви категорично, че рядко консумира алкохол, а наркотици – никога.

Треньорът на националите Иван Иванов заяви преди няколко дни, че е провел телефонен разговор с Насар, който в момента е в родния Червен бряг, и го чака да се присъедини към отбора на Белмекен, където националите тренират от известно време. Това обаче няма да стане.

„Първо, нека си оправи бакиите, и тогава да идва в отбора. Насар ще пропусне лагера в Белмекен и евентуално го чакам на следващия в Спортпалас“, лаконичен бе Иван Иванов пред „Мач Телеграф“.