Европейският шампион Карлос Насар даде интервю пред bTV.

"За жалост през целия ми живот мъдростта, която съм събрал съм я събрал по трудния начин. Минавал съм през доста лоши неща, но съм взимал уроци от тях. Нямаше на кой да се сърдя и направих грешка след грешка. Трябваше да преминава през това, за да стигна нивото, което съм сега. Животът е достатъчно труден и без да правиш грешки", каза Насар за грешките, които е правил извън спорта.

"Аз никога не съм проявявал слабост, защото не съм такъв човек и нямам право да го правя", добави Насар.

"Моята приятелка тренира художествена гимнастика и е част от ансамбъла. Надявам се и тя да има големи успехи като мен. Вярвам, че ще успее да го направи. Запознахме сме преди около година на лагер в Белмекен. Ние се подкрепяме, защото сме спортисти и намираме баланса и не си пречим", заяви Карлос Насар за своята приятелка Магдалина Миневска. 

"Смъртта на моя треньор беше голям удар за мен. Тогава изгубих част от себе си. Резултатите ми се дължат на него. Аз осъзнавах, след като го загубих, че оттук нататък съм сам. Той е винаги с мен усещам го. Аз съм човекът, който съм в момента заради него. За мен най-ценната награда е обичта на народа, който аз представлявам", каза европейският шампион за своя треньор.

"Целта на всички нас е да върнем славата на българските щанги и да не допускаме на другите страни да ни стигнат", заяви Насар.

Карлос Насар взе златото, стана европейски шампион по вдигане на тежестиТой постави нов световен рекорд за юноши