Не мога да опиша усещането. Краката ми трепериха. Не можех да контролирам емоциите. Никой не може да го разбере. Сега е моментът всички българи да празнуват за медала. Ние успяхме. Толкова години лишения и труд! 

Това бяха първите думи на олимпийската шампионка Ивет Горанова, в интервю за БНТ след като слезе от почетната стълбичка в Токио. Преди минути Ивет спечели златото в каратето и разплака хиляди българи, които със затаен дъх гледаха двубоя за олимпийската титла. 21-годишната плевенчанка донесе златен медал за България след 13 години. 

Шампионката по карате благодари на мотивационния си коуч , който е бил неотлъчно до нея и я вадел от "емоционалните й дупки". Благодари също на Българската федерация по карате и на БОК. 

"Струваше ми много лишения, много труд, постоянно трябваше да съм на върха и да не обръщам внимание на негативните енергии. Това ми беше най- голямата цел в живота ми и я постигнах. Сега ми предстои световно първенство през ноември" заяви Горанова. Тя призова българите да покрепят българския спорт и да вярват повече в своите спортисти. 

Треньорът на Ивет - Ангел Ленков благодари на своята ученичка, за щастието, което му е донесла.  

"Нашето пътешествие заедно продължава много време. Всичкият труд и лишения си заслужаваха.  Казал съм й , че трябва да стане световен и европейски шампион и едва тогава да мисли за оттегляне" каза Ленков. Той изказа съжаление, че на следващата олимпиада в Париж каратето няма да е сред олимпийските спортове.  

Радвам се и се надявам Ивет да е вдъхновила всички българи, заяви треньорът.