Старши треньорът на Марица Иван Петков бе щастлив след втората поредна победа на пловдивчанки в Шампионската лига, този път над френския Кан с 3:1 пред 4000 зрители в Колодрума снощи. Целият мач не го изиграхме на най-добро ниво. Имаше сериозна емоция и напрежение. В интерес на истината с грешките, които направихме успяхме да победим, но не това е важното, най-важното е победата. Показахме, че имаме високо ниво състезателки. Нашият отбор се държи по различен начин в Шампионска лига, имаме самочувствие. Това се дължи и на силния колектив и много работата, която свършихме в клуба, коментира треньорът.

Важното е да се представим подобаващо срещу Уралочка-НТМК (Екатеринбург). Дано имаме същия късмет и нещата да ни се получат и на 18 февруари. Ние сме отбор, който се справя с напрежението. Ще се подготвим по най-добрия начин, дали ще успеем ще видим. Надявам се искрено да влезем в топ 8 и на клубно ниво, след като го направихме и на национално. Женският волейбол в България го има и е жив, заяви старши-треньорът на Марица (Пловдив) Иван Петков след категоричната победа над РК Кан (Кан) в Шампионска лига, допълни Иван Петков.

Ето какво казаха и някои от състезателките:

Жана Тодорова:

Както казах и в предно интервю, трябва да извървим пътя към елиминациите стъпка по стъпка. Емоцията е неописуема пред толкова много хора в Пловдив. Най-важният момент беше да не се подадем на емоцията, когато поведохме с 2:1 гейма. Емилия Димитрова и Христина Вучкова правят 50% от отбора, без тяхна помощ щеше да е невъзможно. Според мен Уралочка-НТМК (Екатеринбург) е по-удобният противник за нас, но ще видим. Още ме побиват тръпки от атмосферата, която създаде публиката и ги очакваме и на 18 февруари. Публиката ни дава криле, за да играем още по-добре.

Лора Китипова:

Това е една страхотна емоция, която изживяхме днес. Втора поредна победа в Шампионска лига за Марица това е нещо уникално. Най-накрая успяхме да жънем плодовете на труда ни и сме много щастливи. Имаме още един мач, който трябва да изиграем на това ниво. Не искам да си правим някакви предварителни сметки. Надявам се да изиграем още веднъж такъв силен мач пред тази уникална публика. Това беше следващата крачка, която трябваше да направим, ако успеем да прескочим груповата фаза ще е нещо уникално.

Емилия Димитрова:

Чувството е все едно сме в националния отбор. Липсва основно Елица Василева. Реално почти всички сме и в състава на националния отбор, тези мачове на това ниво ни подготвят за големи неща, които ни предстоят това лято с националния отбор. Мисля, че отборът е изключително мотивиран, събран и всеки си върши работата. Точно това ни помага много. За нас това не е изненада, ние играем добре и побеждаваме. Има още много какво да дадем, надявам се да ни стигне времето да се подготвим=

Блестяща Марица с победа в Шампионската лигаЖълто-сините победиха френския Кан с 3:1 гейма