Най-добрият ни тенисист Григор Димитров даде интервю за испанското издание AS, в което сподели вижданията си за съвременния тенис, целите си за тази година, подготовката и тренировъчния и възстановителния си процес. Димитров похвали Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, казвайки, че тримата титани заслужават огромните си успехи.

Тези играчи имат добре обмислен график и не спират да работят върху физическата си кондиция. Заслужават всичко, което са постигнали. Не е лесно да го правиш в продължение на много години. Мисля, че хората не знаят през какъв възстановителен процес преминаваме. След мач отделям поне два часа за възстановяване, за да поддържам тялото ми в добра форма. След добро хапване и ледена баня идва криотерапия. Освен това имаме и прес ангажименти след всеки мач, сподели пред AS 27-годишният хасковлия, цитиран от sportal.bg.

Григор добавя, че за него би било мечта да играе на който и да е финал в турнир от “Големия шлем”, а попитан кой турнир иска най-много да спечели тази година, първата ни ракета дава ясен и категоричен отговор:  Уимбълдън.

Да си хидратиран и да се храниш добре също е много важно. Опитвам се винаги да следвам обичайните диети преди мачове, но в свободните дни обикновено ходя в любимите ми ресторанти. Голям късметлия съм, че имам възможност да пътувам из някои от най-добрите световни столици на храната. Риба, месо, паста, плодове. Единственото, без което не мога да живея е сладоледът, продължава Григор и допълва, че рутинните му занимания преминават различно, в зависимост от началния час на мачовете му. Ако например мачът ми е от 11,00 сутринта, не правя същите неща както ако мачът е вечерен. За всеки съперник имаш различна стратегия, но се опитвам да се концентрирам върху собствената ми игра. Обичам да контролирам това, което е възможно, казва още Димитров.