Григор Димитров ще започне през следващата седмица участието си на Мастърса в Париж, където има да защитава цели 360 точки от достигането си до полуфиналите през 2019-а година.

Жребият не бе особено благосклонен към българина, като още на старта му отреди сблъсък срещу местния любимец участващ с "уайлд кард" Ришар Гаске. Димитров и Гаске имат дълга история на своето съперничество, а французинът има преднина от 5:3 в преките двубои, но последните три срещи са завършили с успех на първата ни ракета.

Евентуална победа вероятно ще означава мач с Карен Хачанов във втория кръг, докато Александър Зверев се явява в ролята на дебютния поставен състезател, който може да застане на пътя на родния ни представител. В същата четвъртина попаднаха също така Каспър Рууд и Диего Шварцман, които ще бъдат крайно амбицирани да постигнат силен резултат, защото се борят за място на финалите в Торино. 

Водач на съответната половина е Даниил Медведев, но руснакът би могъл да вземе реванш от нашето момче чак на полуфиналите, а горната част на схемата е предвождана от световния номер едно Новак Джокович и Стефанос Циципас.  

Григор Димитров ще бъде поставен под номер 16, след като поставеният под номер 7 Матео Беретини се отказа от участие в турнира.