Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще играе за България на ATP Cup, ако тимът ни попадне сред 16-тe, участващи в турнира.

Отборната надпревара започва на 1 януари 2022-а в Сидни. Според сайта Tenniskafe.com Димитров е готов да се включи в турнира.

В момента нашият състав е на 19-о място в ранкинга, но не е ясно дали всеки тим преди нас е потвърдил участие. Именно заради това жребият, който трябваше да е в неделя, бе отложен за вторник сутринта.

Тогава ще разберем дали българските тенисисти ще участват в турнира, който дава старт на сезона още в първите часове на новата година.

България участва в дебютното издание през 2020-а, като спечели две победи в групата си срещу Молдова и Великобритания, но загуби от Белгия и драматично отпадна.

Сърбия стана шампион тогава, а Русия е първенец от изданието през 2021-а. В неделя руснаците направиха своеобразен дубъл в отборните състезания в тениса за годината, след като спечелиха и купа "Дейвис".

В дебютното ни участие бяхме представени от Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.