Александър Донски се класира за втория квалификационен кръг на София Оупън, след като победи играч, намиращ се с 476 позиции по-напред от българина в световната ранглиста. Четвъртата ракета на България изкова феноменален обрат с 2:6 6:1 7:6(4) срещу поставения под номер 8 в пресявките в София - австриеца Юрий Родионов, съобщи tennis.bg.

Откриващият сет стартира равностойно, само че съвсем скоро австриецът пое инициативата в разиграванията, което логично му позволи да реализира два последователни пробива и да отмъкне първата част - 2:6.

Вторият сет пое в съвсем различна посока, тъй като Донски бе повече от безкомпромисен и отпускайки един-единствен гейм на своя опонент, след само 24 минути световният номер 620 бе изпратил изхода на двубоя в трета заключителна част - 6:1.

Оттам насетне станахме свидетели на една изключително оспорвана битка, тъй като Александър Донски даде всичко от себе си и по нищо не отстъпваше на далеч по-опитния си съперник.

Усилията на нашето момче не останаха невъзнагради и след 42 минути в третия сет развръзката на сблъсъка бе запратена в решителен тайбрек.

В заключителния гейм българинът си осигури ранен мини аванс и успя да го задържи до края на частта, което се оказа повече от достатъчно за Донски да се поздрави с крайната победа - 7:4.