Управителният съвет на БФТенис благодари на пловдивчанката Дора Рангелова и на нейния екип за неуморната работа през времето, през което беше капитан на България за "Фед къп" и впоследствие – "Били Джийн Кинг къп", се казва в официално съобщение на централата. Рангелова ще бъде заменена на поста от легендарната българска тенисистка Магдалена Малеева.

През този период България беше образец за стабилност и постоянство на резултатите си в Евроафриканска зона Група I на турнира. Националният отбор беше неизменна част от тази група в продължение на 17 години, въпреки че в периода се извърши неколкократно смяна на поколенията.

Под ръководството на Дора Рангелова България се утвърди в първите 40 на ранглистата на турнира, достигайки до номер 34 в актуалния й вид.

"Управителният съвет на БФТенис изказва специални благодарности и на помощник-треньора на националния отбор Михаил Атанасов за въвеждането на новаторски подходи в подготовката и менажирането на мачовете. Желаем на Дора Рангелова и Михаил Атанасов успех във всички техни начинания оттук нататък", заявиха от централата.