"Благодаря ви, няма да се предам. Чувствам се добре сега, но искам да разбера какво се случи. Искам да благодаря на всички за това, което направихте за мен", са първите думи на Кристиан Ериксен от болницата. Той говорил с мениджъра си, който пък ги предал на "Гадзета дело Спорт".

Както съобщихме, лекарят на датския национален отбор Мортен Босен потвърди, че Кристиан Ериксен е претърпял сърдечен арест, но заяви, че причините все още не са изяснени. Той добави, че целият тим е получил професионална психологическа подкрепа.

„Нямаме обяснение за случилото се, не видях какво стана на живо, гледах двубоя по телевизията като всички вас. Ериксен имаше сърдечен арест. Колко близо бе до фаталния край? Не знам, върнахме го и действахме бързо“, заяви Босен.

Директорът на датския национален отбор Петер Мелер заяви, че отборът е получил професионална психологическа подкрепа вчера и се съгласи, че е било грешно решение двубоят да се доиграе.

Български лекар участвал в спасяването на ЕриксенДокторът на Лудогорец Валентин Великов сред медицинските лица, които върнаха към живота футболиста