Сръбската легенда Новак Джокович се класира за финала на втория турнир от Големия шлем Ролан Гарос. Ноле надигра във финала испанеца Карлос Алкарас и настоящ номер 1 в световната ранглиста с 3:1 сета. 

Ноле взе първия сет с 6:3, а испанецът спечели втория със 7:5. След това обаче Джокович беше категоричен и след 6:1, 6:1 се класира на финала, където при успех ще се завърне като световен номер 1. Освен това Джокович е близо и до абсолютния рекорд за титли от Големия шлем. Ако успее да спечели трофея той ще има вече 23 отличия от Големия шлем и ще задмине испанеца Рафаел Надал, с който поделят в момента първото място с по 22 трофея.

Във финала Джокович ще срещне 4-ия в света - норвежецът Каспер Рууд, който не срещна трудности срещу немеца Александър Звереви и го победи с 3:0 сета след 6:3, 6:4, 6:0. 

Финалът е в неделя от 16:00ч.

В събота ще стане ясна шампионките при жените, а в битката за трофея ще участват - шампионката от миналата година Ига Швьонтек от Полша, която е и световен номер 1 и чехкинята Каролина Мухова - 43-та в света, която за първи път е на финал на турнир от Големия шлем.