Треньорският щаб на националния отбор по бокс за младежи до 18 години допусна гаф. Заради треньорите Радослав Суслеков и Николай Николов, четиримата представители на България на Световното първенство по бокс за младежи в Санкт Петербург са дисквалифицирани от участие, съобщи Канал 3.

Наставниците на четиримата бойци, които трябваше да представят България на световното първенство в Санкт Петербург – Боян Асенов (кат. До 52 кг.), Кирил Русенов (56 кг.), Евгени Начев (60 кг.) и Октай Миджид (75 кг.), не са завели младите боксьори до задължителния кантар преди срещите навреме и това е довело до дисквалификациите.

Председателят на федерацията на бокс Красимир Иниски потвърди за скандала и заяви, че на предстоящия Управителен съвет на федерацията случаят ще бъде разискван, като ще бъдат чути засегнатите страни и ще бъдат обсъдени евентуални санкции за провинилите се. Самият Инински ще настоява за наказания, ако вината на треньорите се потвърди. Четиримата боксьори публикуваха и съобщение във Фейсбук по повод скандала.

Пуликуваме мнението им без редакторска намеса:

"4те момчета с разбити мечти.. Месец в усилени тренировки пот, кръв, сълзи.. И накрая какво ? Във перфектна форма влезнахме готови да се врежем с пълна сила в съзтезанието и какво ? Това ли е България ? Благодарим ви че ни разбихте мечтите благодарим. :)"

Българските бойци бяха на подготвителен лагер в Русия от началото на този месец заедно с тимовете на Куба, Русия, Реп. Корея, Азербайджан и Узбекистан.

Шампионатът е от 17 до 26 ноември и за тези 2 седмици на ринга се очакват да минат над 400 боксьори от 70 страни.

 

Още новини ТУК

TrafficNews.bg