Локомотив (Пловдив) продължава своята наказателна акция в Първа лига, след като смърфовете записаха четвърта поредна победа. Те се наложиха над Черно море с минималното 1:0. Единственият гол в мача дойде след комбинация на златните резерви на черно-белите – Умарбаев и Кики. Поредните 3 точки изкачиха Локомотив на третото място в Първа лига преди мача между ЦСКА и Пирин в неделя.

Двубоят на стадиона в парк „Лаута“ започна със здрава битка в центъра на терена, като играчите на Георги Иванов бяха по-активният тим на стадион „Локомотив“, пише 7 дни спорт. В 18-ата минута Иван Коконов остана очи в очи с Ел Харуби, но стражът на „смърфовете“ излезе победител в сблъсъка между двамата. В 38-ата минута Камбуров намери Луке малко пред наказателното поле, испанецът стреля, топката се удари в ръката на Михаил Венков, но реферът не посмя да посочи бялата точка.

Второто полувреме отново стартира с лек превес на гостите от Варна, като в 51-ата минута капитанът на Черно море пробва късмета си, но слабият му шут не затрудни Харуби. Секунди след това Локомотив отвърна с отлична атака, Димо Бакалов проби отляво и центрира, но не успя да намери Камбуров, който очакваше кълбото на първата греда.

В 57-ата минута Мигел Анхел Луке стреля към Коварж, вместо да потърси съотборник, а стражът на гостите улови. Три минути по-късно Георги Илиев опита изстрел от пряк свободен удар, но топката намери бранител на „черни-белите“. В 64-ата минута капитанът на Локомотив (Пловдив) също шутира от фаул, но чешкият вратар демонстрира класа и улови. Малко по-късно Камбуров получи отличен пас от Умарбаев и веднага стреля, но Коварж отново се справи със ситуацията.

Локомотив (Пловдив) с всяка изминала минута засилваше натиска си и логично стигна до гол в 80-ата минута. Умарбаев подаде към Дани Кики, който с брилянтен удар матира вратаря на Черно море. Това е негов пети гол от началото на сезона в Първа професионална лига. След гола Черно море се вдигна на щумр и в 84-ата минута Котев изчисти със задна ножица топката, която летеше към намиращия се на отлична позиция за стрелба Марек Кузма. Само 60 секунди след това пък удар на Георги Илиев бе избит от голлинията.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg