Ботев разгроми с 5:0 Верея в контролна среща при U17 . Двубоят се игра на изкуствения терен на базата в "Коматево" и е част от зимната подготовка на двата тима.

От състава на "канарчетата" отсъстваха редица футболисти заради контузии. Проблемите пред Иван Цветанов се увеличиха и след тази среща, когато в 30-ата минута контузия получи халфът Иван Михайлов.

"Жълто-черните" доминираха тотално над своя съперник и освен отбелязаните попадения изтърваха още една дузина положения. Хеттрик записа Йосиф Табаков, а по едно попадение добавиха Иван Кирев и Исмет Рамадан.

Наставникът на Ботев U17 Иван Цветанов сподели мнението си след мача пред клубния сайт и вижданията си за зимната подготовка, както и стартиращото след 2 седмици първенство.

"Доволен съм от старанието, което момчетата вложиха в мача с Верея. Също така ми хареса движението по терена, въпреки тежката подготовка, която провеждаме. Имаме още доста неща, които трябва да изчистваме игрово. Не съм доволен от играта в защита при открита топка, но постепенно, с течение на времето, ще изгладим тези работи."

"Надявам се, че контузията на Иван Михайлов не е тежка и ще успеем да възстановим всички контузени за първия мач в U17."

"Очакват ни тежки мачове в Елитната юношеска група до 17 години, където всеки може да победи всеки. Не трябва да подценяваме нито един от отборите и се надявам да излезем победители в колкото се може повече от мачовете."

TrafficNews.bg