Ботев Пловдив се изправи срещу Славия в четвъртата си контрола преди новия сезон. На вратата Пепо Пенчев постави Галев, а пред него нареди Филипов, Николов, Златков, Христов, Гамаков, Балтанов, Огнянов, Варела, Васев и Колев.

Първите 20 минути минаха сравнително спокойно, като в тях Славия на 3 пъти опита да стреля от разстояние, но ударите им минаваха близо, но извън очертанията на вратата на канарчетата, съобщи PlovdivDerby.

В 24' Манзоро се оказа очи в очи с Галев, , но стражът излезе и парира удара му.

30' Варела изпробва точността на удара си и стреля силно от повече от 30 метра. Топката премина на около метър над вратата на белите.

33'  Три поредни добри ситации за Ботев Пловдив.

Първо Филипов нахлу отляво пробва центриране по земя към Колев, но нападателят на Ботев остана пред топката, а и бе леко задържан от защитник на Славия. След това Данчо Христов центрира отново по земя, но от дясното крило, но пасът му бе избит. Последва нова атака от дясно на Васев, който центрира към Балтанов, на границата на наказателното поле. Там халфът шутира с външен фалц, но топката отново премина над гредата .

Малко преди края на първото полувреме Варела отбеляза за 1:0 за Ботев Пловдив.

Втрото полувреме започна с 4 промени в състава на Ботев Пловдив. В игра се появиха Иванов, Терзиев, Генов и Алексиев. Играта напуснаха Галев, Златков, Варела и Колев. 50' Пропуска на Мариян Огнянов от около 203 метра пред голлинията. Халфът получи топката от Васев, който му я свали с глава след центриране, но при опита си да я засече Мацата прати коженото кълбо над вратата на белите.

61' Генов стреля от движение, но отново над гредата. Междувременно Марин и Дрянов замениха Гамаков и Васев. 75' Айтов и Казаков замениха Огнянов и Балтанов.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg