Ботев Пловдив и полския Гурник си разделиха по едно полувреме в Алания в приятелска среща между двата отбора. За разлика от пловдивани обаче тимът от Зажбе успя да вкара своите ситуации и победи с 1:3.

Ботев Пловдив тотално надигра най-титулувания тим в Полша през първото полувреме, но фрапантни пропуски лишиха канарчетата от заслужена преднина на почивката. Още във втората минута Момчил Цветанов пропусна, след като стреля от границата на малко наказателно поле право в ръцете на полския страж. Момчил получи топката след карамбол в наказателното поле, който дойде след пробив на Васев по лявото крило,съобщи PlovdivDerby.bg

В 15' Данчо Христов изведе прекрасно Момчил Цветанов по дясното крило, Чико нахлу към наказателното и центрира по земя към Мариян Огнянов. Мацата стреля от движение от точката на дузпата, но не уцели добре топката и тя мина покрай страничния стълб на вратата на поляците. В средата на полувремето Пламен Николов стреля с глава след корнер, но не затрудни стража на Гурник. В 38' дойде и най-фрапантния пропуск. Направи го Цветелин Чунчуков, който на празна врата от границата на наказателното поле нацели гредата. Много активният Божидар Васев отне топката отполяците, след като те разиграха в защита, за да изведе Чучнуков на изгодната позиция. В ответната атака Гурник също нацели греда, след удар на техен нападател. В 42' поляците наказаха пропуските на българите и след грешка на Ромен Инез и хубав извеждащ пас от халфовата линия  Новак откриха резултата. Само 2 минути по-късно обаче, Васев след нов страхотен пробив подаде към Гамаков, оставяйки го сам срещу опразнената врата на около 3 метра от голлинията и бургазлията на сгреши за 1:1.

В началото на второто полувреме Петър Пенчев извърши две смени в своя отбор. В игра се появиха Мишо Иванов и Иван Цветков, които замениха Адам Стаховяк и Цветелин Чучнуков. В самото начало на втората част Лазар Марин бе на косъм от това да си отбележи автогол, след като не успя добре да изчисти една топка, но за негово щастие тя излее в корнер. В 66' срещу влезлия като резерва Златков беше свирена изключително спорна дузпа. Нападател на поляците бе изведен в наказателното поле на скорост, Златков със шпагат изчисти топката в корнер и това се видя с просто око, но явно съдията бе на друго мнение и посочи бялата точка. Мариуш Магера реализира отсъдената дузпа и резултатът стана 2:1 в полза на Гурник. В 77' след пробив на футболистите на Гурник по лявото крило и след подаване към Лучак, последния засече топката от непосредствена близост във вратата на Мишо Иванов за 1:3. В 80' Иван Цветков нацели гредата след добро изпълнение на пряксвободен удар. 

Ботев (Пд): Адам Стаховяк (Мишо Иванов 45'), Йордан Христов (Филип Филипов 60'), Пламен Николов (Росен Колев 60'), Ромен Инес (Даниел Златков 60'), Лазар Марин, Томаш Иршак, Милен Гамаков, Мариян Огнянов (Станислав Дрянов 77), Божидар Васев, Момчил Цветанов (Казаков 60'), Цветелин Чунчуков (Иван Цветков 45')

Гурник: Стейнборс, Ганцарчик, Шевелюхин, Судови, Садзавицки, Роберт Йеш, Тайхман, Кошник, Лукаш Мадей, Новак, Шипчак

TrafficNews.bg