Ботев (Пловдив) и ЦСКА играят при 2:0 в мач от 22-ия кръг на "А" група. Срещата започна равностойно, а първият по-сериозен шут към една от двете врати бе отправен от Момчил Цветанов в 8-ата минута, когато стреля от 21 метра, но над напречната греда.

В 16-ата минута и червените погледнаха към противниковата врата, когато Бъркляча стреля с глава след центриране от корнер, но слабо и Стаховяк спаси. Само 60 секунди по-късно Момчил Цветанов се пребори с Денис Причиненко и бранителят на армейците се принуди да го фаулира.

Жълто-черните претендираха за директен червен картон, тъй като според тях защитникът е бил последен в отбраната на ЦСКА, но Никола Попов прецени, че това не е така и му показа жълтия цвят. Последва центриране в наказателното поле, а след кратко разбъркване Златков догони топката отдясно на аутлинията.

Последва центраране от страна на защитника към Гамаков, който след страхотен изстрел с глава в 18-ата минута изпрати топката в горния десен ъгъл на Дивиш - 1:0 за Ботев (Пловдив). В 39-ата минута Ботев поведе с 2:0. Адам Стаховяк изрита топката силно напред.

Последва груба грешка на Стивън Съндей, който позволи на Лъчезар Балтанов да излезе сам срещу вратаря и бившият халф на Левски без проблем удвои. В началните минути на втората част отново Ботев бе по-добрия отбор. В 48-ата минута канарчетата бяха близо до трети гол, но изстрелът с глава на Пламен Николов като по чудо не попадна в мрежата на Дивиш.

РЕАКЦИИТЕ след мача - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg