Отборът на Ботев Пловдив ще играе в първата плейофна шестица. "Канарчетата" влетяха Топ-а на класирането след третата си категорична победа от началото на пролетния полусезон. Този път в жертва на вдъхновения "жълто-черен" тим падна досегашният лидер в "А" група ЦСКА, който загуби с 0:2 във врящия котел, в който бе превърната клубната база в Коматево.

Успехът за Ботев с попадения преди почивката донесоха Милен Гамаков (18') и Лъчезар Балтанов (39'). Възпитаниците на Петър Пенчев изиграха безупречно срещата. Те не допуснаха сериозни опасности пред вратата на Адам Стаховяк, като същевременно се възползваха по най-добрия начин от грешките на противника.

След мача играчите на ЦСКА отказаха коментар пред журналисти. Ето какви реакции събра там репортер на TrafficNews.bg


Двубоят започна със здрава битка за всяка топка, като играта се водеше предимно между двете наказателни полета. В 18-ата минута Ботев получи фаул по левия фланг на своята атака. Иван Цветков центрира към далечната греда, където Лъчо Балтанов стигна до топката, но не успя да я насочи към вратата. Кълбото остана в полето и бе застигнато от Даниел Златков. Централният защитник центрира от аутлинията към Милен Гамаков, който с глава забоде топката в горния ляв ъгъл за 1:0.

След попадението атмосферата в Коматево се нажежи още повече, а в 39-ата минута трибуните избухнаха за втори път. Лъчезар Балтанов използва грешка на защитник в червено след дълъг пас в половината на ЦСКА и изскочи сам срещу Якуб Дивиш и с хладнокръвен изстрел покрай вратаря опъна мрежата за 2:0.

Малко по-късно Милен Гамаков имаше шанс да вкара и трети гол, но шутът му мина встрани от вратата.

До края на срещата Ботев удържа опитите на "армейците" да упражнят натиск. Момчетата на Пепо Пенчев отстъпиха с няколко метра в собствената си половина, но освен два пряк свободни удара, ЦСКА не стигна до други възможности да се върне в мача.

TrafficNews.bg