Баскетболистката на Прометей Олга Добровина говори след двубоя срещу Мерсин в Пловдив. Добровина е украинка, но е женена за българин и живее в Пловдив. Тя разказа за ужаса, който е преживял отбора тази сутрин след началото на войната в Украйна. Отборът остава за момента в Пловдив и има вероятност и да играе в реванша на 2 март в Турция, но след това не е ясно на къде ще поемат състезателките и треньорите.

"Аз съм украинка, но доста години съм омъжена за българин и живея в Пловдив. Чухме се с близките, но връзката е много лоша. Момичетата от отбора са в шок и плачата. Въобще не знаехме как трябваше да изиграем мачът днес. Семействата ни, децата ни останаха в Украйна и не знаем какво се случва. Ние сме тук затворени. Успяваме да се свържем с нашите роднини, но връзките са много лоши. Ние сме готови да излезем в реванша в Турция, но това не зависи от нас. Психически много лошо ни се отрази всичко. Спортът е спорт, но най-важен е животът. Ние сме затворени и ще стоим тук, няма какво да направим, защото границите са затворени. Ние тръгнахме на 14 февруари и на 15 бяхме в Пловдив. Всичките новини, които научаваме са от новините българските и от сайтовете. Имаше една от нашите състезателки беше пред нервен срив, защото не можеше да се свърже с детето си, но успя. Много голямо благодаря на нашия президент Владимир Добински, който ни осигури всичко. Нашите роднини са затворени вкъщи и чакат. Нашите родители са от Днипро. Успях да се чуя с майка ми и баба ми. Бих казал на хората в Украйна да се подкрепят и да се държат заедно. Ние затова сме в украинци, заяви Добровина. 

В много емоционален мач украинският Прометей загуби от Мерсин в ПловдивДвубоят от ФИБА Еврокъп премина под знака на войната в Украйна